5 Sfaturi utile pentru o locuinta racoroasa

O foarte mare problema a verii, este caldura. Productivitatea noastra si starea de bine este influentata in mod direct de disconfortul termic produs de temperaturile ridicate. Cu siguranta toata lumea isi doreste sa aiba o locuinta racoroasa pe tot parcursul zilei, astfel se apeleaza imediat la instalarea unui aparat de aer conditionat, care nu este in tocmai cea mai buna varianta. Este o varianta rapida, dar pe termen lung, utilizarea AC-ului iti poate aduce probleme serioase de sanatate, insluciv facturi mai mari la energie.

In acest articol o sa descoperim impreuna cateva sfaturi utile pentru a mentine locuinta racoroasa in mod natural. Sfaturi care sunt foarte simple si care au o eficienta foarte mare.

Izolarea termica

Izolarea este un factor important pentru mentinerea confortului termic atat in sezonul cald cat si in sezonul rece. Izolarea termica este esentiala pentru locuintele reducerea disconfortului termic. De asemenea, alegerea ferestrelor este importanta in mentinerea unei izolatii perfecte. Ai nevoie de un gem cu sticla termoizolanta care sa se potriveasca perfect climei din zona in care locuiesti. Pentru a „puncta” cat mai mult la capitolul izolare termica, este nevoie pe langa pereti si ferestre, ca si acoperisul sa fie izolat corespunzator.

Rulouri exterioare

Principalul motiv pentru producerea disconfortului termic este caldura. Razele soarelui patrund excesiv in casa, dar putem solutiona aceasta problema cu ajutorul unor rulouri exterioare. Daca doresti sa comanzi rulouri, nu ezita sa ne contactezi sau sa soliciti o oferta.

Tine ferestrele deschise noaptea

Cu siguranta, vara noptile sunt mult mai grele. Din cauza disconfortului termic produs de o temperatura ridicata nu te poti odihni corespunzator. Recomandarea noastra este ca pe timpul noptii ferestrele sa fie deschise, iar ziua inchise. Daca nu iti place ca fereastra sa fie deschisa larg, nicio problema, poti alege ferestre marca REHAU produse de Clasic Market cu deschidere oscilobatanta.

Floseste un dezumidificator

Controland umiditatea aerului poti combate un alt factor important care produce disconfort termic. Pe timp de vara, din cauza temperaturilor ridicate, umiditatea poate ajunge pana la aproximativ 75%. Este foarte recomandat sa ai un dezumidificator functional in casa, acesta poate extrage pana la 20-25 L de apa pe zi.
De altfel, va recomandam sa evitati uscarea rufelor in perioade calduroase ale zilei.

Folosete becuri economice LED

Becurile LED degaja de 7 ori mai putina caldura decat becurile incandescente, dar aceasi cantitate de lumina. Specialistii recomanda foarte tare inlocuirea acestui tip de becuri cu cele LED, economice.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top